Konsolosluk hangi kuruma bağlıdır?
Dışişleri Bakanlığı Bakanlık, merkez ve dış kuruluşlardan oluşur. Bakanlığın dış kuruluşu, elçilikler, daimi temsilcilikler, başkonsolosluklar, elçiliklerin konsolosluk şubeleri, fahri konsolosluklar ve fahri konsolosluklardan oluşur.
Başkonsolos mu büyük büyükelçi mi?
Büyük Elçiler; ikamet ettikleri ülkelerde devlet tarafından atanan en yüksek görevlilerdir ve kendi ülkelerini temsil ederler. Konsoloslar ise temsilin yanı sıra resmi işleri yürütmekle görevli, çeşitli statülerdeki devlet tarafından atanan çalışanlardır.
Türkiye Başkonsolosu kim?
Başkonsolos Kerem Yılmaz, 1982 yılında İstanbul’da doğdu. Orta ve lise öğrenimini 1993-2001 yılları arasında Galatasaray Lisesi’nde, lisans öğrenimini ise 2001-2006 yılları arasında Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı.
Dışişleri Bakanlığı hangi kurumlara bağlıdır?
Dışişleri Bakanlığı (Türkiye)Genel bilgilerKuruluş tarihi 3 Mayıs 1920)Önceki kurumDışişleri BakanlığıTürBakanlıkBağlılıkTürkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı7 satır daha
Konsolosluk özel mi devlet mi?
Konsolosluklar, kendi vatandaşlarının işlerini yürüten, ülkelerinin ticari çıkarlarını koruyan ve çeşitli diplomatik olmayan resmi görevleri yerine getiren yurt dışındaki resmi dairelerdir.
Konsoloslukları kim koruyor?
Yurt dışında, DSS özel ajanları Bölgesel Güvenlik Görevlileri (RSO) olarak bilinir ve ABD misyonlarının, büyükelçiliklerinin ve konsolosluk görevlilerinin güvenliğinden sorumludurlar.
Başkonsolos ne işe yarar?
Yurt dışında vatandaşlarının haklarını koruyan ve mensup olduğu hükümete siyasi ve ticari bilgi sağlayan bir devletin dış temsilcisidir. Başkonsolosluklar özel uluslararası hukuk temelinde kurulur. Başkonsolosların diplomatik dokunulmazlığı sınırlıdır.
Türkiye’de kaç diplomat var?
Coğrafi dağılım açısından, 257 dış misyonumuzun 99’u Avrupa’da, 73’ü Asya’da, 49’u Afrika’da, 32’si Amerika’da ve 4’ü Okyanusya’da bulunmaktadır. Dışişleri Bakanlığı şu anda hem merkez ofiste hem de dış organizasyonumuzda diplomatik kariyerler için 1.775 memur istihdam etmektedir.
Konsoloslukta çalışmak için ne yapmalı?
Konsolos olmak için bir üniversitenin ilgili fakültelerini başarıyla tamamlamak gerekir. Dört yıllık üniversite fakültelerinden mezun olanlar yeterli KPSS puanları alarak bu alanda çalışabilirler. Bir konsoloslukta çalışmak için gereken KPSS puanları değişiklik gösterebilir.
Amerika Türkiye Başkonsolosu kim?
T.C. Dışişleri Bakanlığı – New York Başkonsolosluğu – Başkonsolos Özgeçmişi Başkonsolos ve Büyükelçi Muhittin Ahmet Yazal, 1969 yılında Ankara’da doğdu.
Büyükelçi ne kadar maaş alır?
Ankete katılan kullanıcıların paylaştığı maaş verilerine göre büyükelçilik personelinin ortalama maaşı aylık 22.100 TL’dir. Büyükelçilik personelinin en düşük ortak maaşı 17.700 TL iken en yüksek maaş ise 30 TL’dir.
Askeri büyükelçi nedir?
Askeri ataşe, yabancı bir misyona bağlı bir askeri uzmandır (attaché). Bu pozisyon genellikle büyükelçilikte çalışan yüksek rütbeli bir askeri subay tarafından doldurulur. Askeri ataşeler, ait oldukları ulusal ordunun temsilcisi, büyükelçiliğin askeri danışmanı olarak hareket eder ve istihbarat toplar.
Konsolosluk çalışanları nereye şikayet edilir?
Bu bağlamda Dışişleri Bakanlığı’na bağlı “Tatil Danışma” konsolosluk çağrı merkezi hafta içi her gün 09:00 – 18:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Konsolosluk çağrı merkezinin telefon numarası 00 90 (312) 292 29 29’dur.
Büyükelçiler kime bağlıdır?
Dışişleri Bakanlığı Büyükelçisi: Büyükelçi, görev yaptığı ve akredite olduğu ülkelerde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ve Cumhurbaşkanı’nı temsil eder. Büyükelçi, görev yaptığı ülkede Büyükelçiliğe bağlı tüm birimlerin başkanıdır.
Konsolosluk çalışanları memur mu?
Konsolosluk ve özel memurlar, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca dış ilişkilerin yürütülmesinde görev, yetki ve sorumluluklar üstlenen ve yurtdışında temsil görevi yapan kariyerli diplomatik memurlardır.
Konsolosluk kimin toprağı?
Elçilik ve konsolosluk binaları ve bahçelerinin temsil ettikleri ülkenin toprağı sayıldığı ifadesinin uluslararası hukukun genel literatüründe karşılığı yoktur. Elçilik ve konsolosluk gibi diplomatik misyon binaları yalnızca diplomatik dokunulmazlık, koruma ve erişilemezlik gibi ayrıcalıklardan yararlanır.